Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، خبرگزاری مهر درباره حادثه اخیر در تأسیسات هسته‌ای نطنز با «ریچارد فالک»، استاد حقوق بین‌الملل «دانشگاه پرینستون» آمریکا و گزارشگر سابق ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در امور سرزمین‌های اشغالی ۱۹۶۷  به گفت‌وگو پرداخته است. 

فالک از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ به مدت شش سال، سمت گزارشگری شورای حقوق بشر سازمان ملل را بر عهده داشته و بدون شک، یکی از مطلع‌ترین مقامات این سازمان در خصوص آشنایی با اقدامات خصمانه و جنگ افروزانه تل‌آویو در منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- به نظر شما کدام دولت یا گروهی پشت حادثه خرابکاری نطنز قرار دارد؟

در این مقطع زمانی، ما تنها گزارش‌های تأیید نشده‌ای در دست داریم که نشان می‌دهند اسرائیل مسئول این حادثه بوده که خود تل‌آویو نیز تلویحاً به این موضوع اعتراف کرده است. ظاهراً اسرائیل به وسیله موساد حمله روز دهم آوریل را علیه تأسیسات غنی سازی زیرزمینی نطنز انجام داده، یعنی درست یک روز پس از اعلام خبر آغاز نصب سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر در این سایت؛ حمله‌ای که در عمق بیش از ۶۵ متری سطح زمین رخ داد.

- از نظر شما هدف پشت این حمله خرابکارانه چه بوده است؟

بر اساس شواهد موجود و به رغم ادعای اسرائیل که حمله به تأسیسات نطنز برای کاهش سرعت دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای انجام شده، معتقدم هدف اصلی پشت این حمله، تحریک تهران برای افزایش تنش میان ایران و اسرائیل و در نتیجه تشویق دولت آمریکا به اتخاذ رویکردی مشابه با دولت ترامپ در برابر ایران بوده است. در حقیقت، این حمله برای اطمینان از ایجاد پیچیدگی و مشکل‌تر شدن مذاکرات وین برای ایجاد شرایطی جهت بازگرداندن آمریکا به میز مذاکرات مستقیم با ایران است؛ چرا که ایران خواستار برداشته شدن تحریم‌های وضع شده علیه تهران در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ در قبال پایبندی به تعهدات برجامی خود شده بود.

- مقامات ایرانی معتقدند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و طرف‌های برجام باید موضع خود در خصوص این حادثه را مشخص کرده و این خرابکاری را محکوم کنند؛ آن هم در زمانی که مذاکرات وین در حال انجام بوده و ایران همواره حسن نیت خود را برای حل تمامی بحران‌ها از طریق مسالمت‌آمیز اعلام کرده است؟

من معتقدم که اگر تحقیقات در حال انجام ثابت کند حمله به تأسیسات هسته‌ای نطنز کار اسرائیل است، این موضوع باید از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و طرف‌های برجامی ایران محکوم شود. چنین اقدامی به منزله برداشتن قدمی بزرگ در راستای غیر سیاسی سازی تنش‌های منطقه‌ای و امید بخشی نسبت به اتمام و غلبه بر فضای فعلی ایجاد شده است. همچنین باید تا حد ممکن تصدیق شود که اسرائیل مسئولیت اصلی توسل به این موج تبلیغات جنگ افروزانه و اقدامات تجاوزکارانه در خصوص نقض قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد را بر عهده دارد. سازمان ملل متحد باید با روحیه فاصله گرفتن از اختیار سکوت، تماشای چنین حوادث خطرناک و غیرقانونی را متوقف کرده و مسئولیت‌های درج شده در منشور این سازمان را جدی بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان ملل اسرائیل حقوق بشر تل آویو حادثه نطنز رژیم صهیونیستی ریچارد فالک سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۹۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!

به گزارش همشهری آنلاین تلویزیون رژیم صهیونیستی (کان)، به نقل از یک منبع آگاه از خاندان پادشاهی عربستان سعودی مدعی شد که ریاض به تل‌آویو هشدار داده، هرگونه حمله نظامی به رفح، «عادی‌سازی روابط» با عربستان سعودی را «دور می‌کند»، امری که تل‌آویو را مقابل یک «گزینه دشوار» قرار داده است.
کان گزارش داد که ریاض از طریق آمریکایی‌ها به تل‌آویو هشدار داده که حمله زمینی به رفح «خطای بزرگی» است که عادی‌سازی روابط را دور می‌کند، زیرا «در این صورت، ریاض به مانند یک دولت خائن دیده خواهد شد».
این منبع سعودی افزود که عربستان تا زمانی که یک کشور فلسطینی تشکیل نشود، نمی‌تواند با اسرائیل عادی‌سازی داشته باشد. ریاض به حکم جایگاهش در میان کشورهای اسلامی «نمی‌تواند این کارت خود را از دست بدهد».
روزنامه معاریو چندی پیش طی گزارشی نوشت که آمریکا در علن و رسانه‌ها به اسرائیل توصیه می‌کند که قبل از چاره‌اندیشی برای آوارگان رفح، به آن حمله نکند اما در جلسات خصوصی با قاطعیت بیشتر به اسرائیلی‌ها می‌گوید «اصلا وارد رفح نشوید».
یکی از مسئولان بلندپایه آمریکایی به خبرنگار روزنامه معاریو گفته «ما از اسرائیل نمی‌خواهیم که حماس را به حال خود رها کند بلکه می‌گوییم بدون نابود کردن رفح، راه‌های دیگری هم برای تحت پیگرد قرار دادن سران حماس وجود دارد».
«توماس فریدمن» ستون‌نویس مشهور «نیویورک تایمز» نیز نوشت که آمریکا در مدت اخیر سیاست حمایت از عادی‌سازی با ریاض را به عنوان یک «دیپلماسی برای پایان دادن به جنگ غزه» در پیش گرفته است و به همین دلیل نیز نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو باید بین حمله به رفح و یا مسیر نزدیکی به ریاض یکی را انتخاب کند.

کد خبر 848922 برچسب‌ها خبر ویژه اسرائیل عربستان

دیگر خبرها

  • اعتراف تازه رسانه اسرائیلی درباره شکست در رهگیری موشک های ایران
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح
  • پیام عربستان به اسرائیل درباره حمله احتمالی به رفح
  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • رسانه عبری: ریاض اسرائیل را درباره هر حمله به رفح تهدید کرد
  • تل آویو، گرفتار در تنگنای راهبردی بی‌ثمر بودن حمله به رفح
  • حادثه‌ای بدتر از هفتم اکتبر در راه است
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی