Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «برخیز و تو زودتر بکش؛ تاریخ سری ترورهای هدفمند اسرائیل» اگر چه نوشته نویسنده‌ای اسرائیلی است و مانند هر کتاب دیگری در حوزه مسائل اطلاعاتی و امنیتی تحت تاثیر منافع و البته سانسور و محدودیت‌های اعمالی دولت‌ها نوشته شده است ولی به عنوان روایتی دست اول از تلاش رژیم اسرائیل برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران، برای رسیدن به فهمی بهتر از تاریخ مقابله اسرائیل و غرب با برنامه هسته‌ای ایران مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، آخرین کتاب رونن برگمن نویسنده و روزنامه‌نگار محقق اسرائیلی، حکایت رژیمی است که مطابق محاسبات برگمن پس از جنگ جهانی دوم، از پیش از اعلام موجودیت رژیم اسرائیل در سال 1948 تاکنون به بیش از 2300 عملیات ترور هدفمند دست زده با این ادعا که  تلمود می‌گوید: «اگر کسی آمده تو را بکشد، تو بلند شو و اول تو او را بکش»

قربانیان این ترورهای پرشمار اغلب فلسطینی‌ها بوده‌اند ولی در میان آنها مصری‌ها، سوری‌ها، لبنانی‌ها و ایرانی‌ها نیز هستند. دولت‌های غربی نیز البته اکنون از این روش خونبار استفاده می‌کنند. باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا طی هشت سال ریاست جمهوری خود، مجوز 353 حمله با پهپاد علیه اهداف مورد نظر آمریکا را صادر کرده است.

برگمن در مصاحبه با تلویزیون اسرائیل گفته که کتابش حاصل هزاران مصاحبه، خواندن هزاران سند اطلاعاتی در طول هشت سال کار و تمرکز بر فعالیت‌های بخش‌های مختلف جامعه اطلاعاتی اسرائیل از جمله سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد)، سازمان امنیت داخلی (شین بت) و سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل (امان) است.

کتاب مفصل و تقریبا هشتصد صفحه‌ای برگمن، تاریخ جنایات علیه فلسطینی‌ها از پیش از تشکیل رژیم اسرائیل تاکنون، وقایع مختلف در حوزه روابط با کشورهای عربی، ترور مبارزان فلسطینی و لبنانی را پوشش می‌دهد و در چند فصل نیز به برنامه‌های متنوع رژیم اسرائیل علیه برنامه هسته‌ای ایران به ویژه در دوره ریاست مئیر داگان بر موساد می‌پردازد.

داگان که در سال 1945 در منطقه‌ای در اوکراین امروزی به دنیا آمد، پس از 32 سال کار در ارتش رژیم اسرائیل در سال 1996 بازنشسته شد ولی در سال 2002، آریل شارون نخست‌وزیر وقت وی را به ریاست موساد گمارد تا دو هدف مهم را پی‌گیری کند، مقابله با محور مقاومت و مقابله با برنامه هسته‌ای ایران.

آن چه در ادامه می‌خوانید، بخش دوم از مطلبی سه قسمتی از روایت برگمن از نقش نهادهای اطلاعاتی رژیم اسرائیل در مقابله با برنامه هسته‌ای ایران است.

رسوایی در دوبی و اختلاف داگان با نتانیاهو درباره ایران

داگان مغرور از موفقیت در ترورهای مختلف، مرتکب یک اشتباه بزرگ شد. در تلاش برای ترور محمود المبحوح از اعضای حماس در دوبی، وی شخصا دستور نادیده گرفتن برخی پروتکل‌های احتیاطی سازمان را صادر کرد و اگر چه موساد در ترور المبحوح و خروج اعضای فراوان تیم ترور از دوبی موفق بود ولی نادیده گرفتن واقعیت‌های دوبی از جمله شیوع فراوان دوربین‌های کنترلی در این کشور، در کنار بی‌احتیاطی‌های موساد سبب شد که اطلاعات مربوط به 27 عامل موساد که در این عملیات نقش داشتند در اختیار مقامات اماراتی قرار بگیرد.

استفاده موساد از پاسپورت‌های کشورهای اروپایی، تنش زیادی در روابط اطلاعاتی رژیم اسرائیل با کشورهای اروپایی ایجاد کرد؛ نمایندگان موساد از برخی کشورهای اروپایی اخراج شدند و برخی کشورها نیز روابط کاری خود با موساد را کاهش دادند.

از نظر داگان اتفاق خاصی نیفتاده بود و اعتراضات اروپایی‌ها در این مورد نیز مانند اعتراضات اروپایی‌ها در مسائل دیگر بی‌اهمیت بود. ولی نتانیاهو نمی‌توانست از این فرصت برای ایجاد خدشه در اعتبار داگان صرف نظر کند. ماجرای دوبی برای نتانیاهو یادآور داستان تلاش برای قتل خالد مشعل در دوره اول نخست وزیری نتانیاهو در سال 1997 بود که به افتضاح کشیده شد و نتانیاهو را در برابر اردنی‌ها تحقیر کرده بود.

نتانیاهو در صدور مجوز عملیات‌های بعدی موساد احتیاط بیشتری به خرج می‌داد و داگان رویکرد وی را برای امنیت اسرائیل خطرناک می‌دانست. البته برنامه چندبخشی موساد و اسرائیل علیه ایران همچنان در جریان بود. بعد از ترور موفق دکتر علیمحمدی، داگان دریافت مجوز ترورهای بعدی از نخست وزیر را پی‌گیری می‌کرد ولی نتانیاهو ظاهرا احتیاط می‌کرد. سرانجام در اکتبر 2010، نتانیاهو مجوز ترورهای بعدی را صادر کرد. دو موتورسیکلت در روز 29 نوامبر به خودروهای در حال حرکت دو دانشمند دیگر ایرانی یعنی مجید شهریاری و فریدون عباسی دوانی نزدیک شدند و بمب‌های آهن‌ربایی را به خودروهای آنها چسباندند. دکتر شهریاری در نتیجه انفجار جان خود را از دست داد ولی دکتر عباسی توانست از مهلکه بگریزد.

اکنون اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده بودند که تشدید فشارهای اقتصادی، خرابکاری و ترور دانشمندان برنامه هسته‌ای ایران را کند کرده ولی نتوانسته آن را متوقف کند. اگر چه ایهود باراک وزیر جنگ اسرائیل، تاثیرگذاری طرح‌های موساد علیه برنامه هسته‌ای ایران را فراتر از انتظار خود می‌دانست ولی ارتش اسرائیل به همراه سازمان اطلاعات نظامی، با توجه به این نظر نتانیاهو که برنامه ایران در حال عبور از مرحله بدون بازگشت است، طرحی را با عنوان «آب‌های عمیق» برای حمله تمام عیار هوایی به تاسیسات هسته‌ای ایران آماده کرده بودند. حدود دو میلیارد دلار برای این آماده‌سازی و همچنین آمادگی برای مقابله با حملات تلافی‌جویانه محور ایران هزینه شده بود.

داگان ولی از جمله کسانی بود که معتقد بودند این طرح دیوانگی است که ریشه واقعی آن تلاش نتانیاهو و باراک برای کسب پیروزی در انتخابات آتی بود.

دشمنی میان داگان و نتانیاهو در دهم سپتامبر 2010 به اوج خود رسید. داگان مدعی بود که نتانیاهو از فرصت جلسه‌ای که با حضور وی، رئیس سازمان اطلاعات داخلی و فرمانده ارتش با موضوع مقابله با حماس تشکیل شده بود، برای صدور دستور غیرقانونی آمادگی نهایی برای حمله به ایران استفاده کرده است. نتانیاهو در پایان جلسه، به روسای موساد و ستاد مشترک ارتش گفت که تصمیم گرفته است به ارتش دستور دهد که برای عملیات علیه ایران در سی روز آینده آماده شود.

نتانیاهو از آمادگی برای «عملیات علیه ایران» سخن می‌گفت و نه از «شروع جنگ» علیه ایران، به این دلیل که شروع جنگ نیازمند تصمیم‌گیری کابینه رژیم اسرائیل بود.

داگان از خیره‌سری نتانیاهو شگفت‌زده بود و معتقد بود که حمله نظامی به ایران تبعاتی غیرقابل تحمل دارد و این تصور را که می‌توان همه تاسیسات هسته‌ای ایران را با حمله نظامی از بین برد، غلط می‌دانست. از دیدگاه وی حمله نظامی اسرائیل به ایران باعث یکپارچه شدن صفوف داخلی در ایران و توجیهی مناسب برای ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران برای دفاع از خود بود. به نظر داگان، حتی شروع اقدامات جدی برای آمادگی حمله به ایران، خطرناک بود زیرا این تحرکات از دید ایران دور نمی‌ماند و احتمال واکنش پیش‌دستانه ایران را در پی داشت.

باراک وزیر جنگ وقت اسرائیل، ادعای متفاوتی دارد و می‌گوید که وی و نتانیاهو تنها به دنبال سنجش امکان حمله به ایران بوده‌اند.

شکاف در روابط داگان و نتانیاهو غیر قابل ترمیم شده بود. علی‌رغم موفقیت‌های موساد در دوره داگان، نتانیاهو در سپتامبر 2010 به داگان اطلاع داد که دوره ریاست وی بر سازمان تمدید نخواهد شد. داگان البته مدعی است که وی خودش تصمیم گرفته که از ریاست موساد کنار برود.

تامیر پاردو، جانشین داگان چند ماه پس از شروع ریاست بر موساد ترور دانشمندان ایرانی را از سر گرفت، یعنی همان سیاستی که داگان تجویز کرده بود.

در جولای 2011، یک موتورسوار به داریوش رضایی‌نژاد از متخصصان سازمان انرژی اتمی ایران نزدیک شد و با استفاده از سلاح کمری، وی را ترور کرد.

در نوامبر 2011، انفجاری عظیم در پنجاه کیلومتری تهران در یکی از پایگاه‌های سپاه پاسداران اتفاق افتاد که در آن سردار حسن تهرانی مقدم به همراه تعدادی از همکارانش کشته شدند.

پاردو هم مانند داگان از به خطر انداختن جان نیروهای موساد در کشورهای هدف به ویژه در شهر خطرناکی مانند تهران پرهیز می‌کرد و ترورها در ایران را با به کار گرفتن نیروهای معارض دولت ایران انجام می‌داد.

تصور موساد این بود که ادامه ترور دانشمندان ایرانی از تمایل دانشمندان به فعالیت در پروژه هسته‌ای خواهد کاست. موساد به پدیده‌ای دل بسته بود که برای آن نام «پناهندگی سفید» را انتخاب کرده بودند و در انتخاب اهداف عملیات ترور به این نکته توجه داشت. هدف الزاما ارشدترین نیروهای برنامه هسته‌ای ایران نبودند بلکه در مواردی کسانی به عنوان هدف انتخاب شدند که ترور آنها بیشترین تاثیر روانی را در میان همکاران آنها داشته باشد.

در 12 ژانویه 2012، مصطفی احمدی روشن در مرکز تهران و در حالی که به سوی محل کار خود در حرکت بود با همان روش قبلی استفاده از بمب‌های آهن‌ربایی ترور شد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۰۱۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده ماجرای یک ترور توسط موساد؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • اشتباه نتانیاهو به ایران فرصت داد بازدارندگی اسرائیل را نابود کند
  • کاخ سفید: همچنان با حمله اسرائیل به رفح مخالفیم
  • طرح رژیم اسرائیل برای حمله به رفح اعلام شد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • نتانیاهو: «با یا بدون توافق» به رفح حمله می‌کنیم
  • خبر جدید رسانه‌های صهیونیستی درباره تصمیم نتانیاهو برای حمله به رفح
  • زهر چشمی که ایران از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟