Web Analytics Made Easy - Statcounter

توافق عربستان و آمریکا برای بازسازی رقه، واکنش بارزانی به بازداشت معاون خود، دیدار هیأتی از کردستان عراق با «آیت‌الله سیستانی»، سخنان سخیف ترکی فیصل علیه ایران و حمله اسرائیل به ارتش سوریه در قنیطره از مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. خبر دیگر که به ایران مربوط می شود حمایت گسترده مردم آمریکا از برجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 به گزارش تابناک، یک نظرسنجی جدید در آمریکا نشان می‌دهد حدود سه‌چهارم مردم این کشور علی‌رغم اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور خود، حامی توافق هسته‌ای ایران و گروه ۵+۱ هستند.

بر اساس این نظرسنجی که توسط اندیشکده خاورمیانه و با همکاری موسسه «ایپسوس» در ماه ژوئن و تحت نام «رویکرد آمریکایی‌ها نسبت به سیاست‌ها در قبال خاورمیانه» انجام شد، ۷۵ درصد از مردم این کشور معتقد هستند که واشنگتن باید در توافق هسته‌ای با ایران باقی بماند.

در این نظرسنجی نشان داده شد که امروزه آمریکایی‌های بیشتری نسبت به ایجاد کانال‌های دیپلماتیک با ایران بی‌تمایل‌تر شده‌اند (۳۲ درصد) اما حدود ۵۴ درصد هنوز از این مسئله حمایت می‌کنند.

توافق عربستان و آمریکا برای بازسازی رقه    یک روزنامه عربستانی مدعی شد که ریاض و واشنگتن توافق کرده‌اند که با خروج داعش از شهر رقه سوریه دست به بازسازی آن بزنند.   همزمان با انتشار خبر سفر «ثامر السبهان» وزیر مشاور دولت عربستان در امور خلیج فارس به منطقه «عین عیسی» واقع در استان رقه سوریه، یک روزنامه سعودی از توافق آمریکا و عربستان برای همکاری در بازسازی رقه خبر داد.

روزنامه سعودی عکاظ امروز پنجشنبه گزارش داد که این مسئول سعودی با «برت مک گورگ» هماهنگ‌کننده ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش به این منطقه در شمال استان رقه سفر کرده است.

  

منابع آگاه اعلام کردند که السهبان با «شورای مدنی شهر رقه» در عین عیسی دیدار و با مسئولان این شهر برای آگاهی از وضعیت امنیتی و اقتصادی نشستهایی برگزار کرده است.

به گفته عکاظ، احتمالا این مسئول سعودی در جشن اعلام تسلط نیروهای دموکراتیک سوریه بر شهر رقه شرکت خواهد کرد؛ جشنی که احتمالا طی دو روز آتی برگزار خواهد شد.

منابع نزدیک به ائتلاف آمریکا گفتند که سفر السهبان به ریف شمالی رقه در راستای توافق آمریکا و عربستان «برای بازگرداندن امنیت و ثبات به این شهر است».

به ادعای این منابع، واشنگتن و ریاض مسئله بازسازی رقه را بررسی کرده اند و «عربستان در بازسازی نقش برجسته ای خواهد داشت.

بنا بر این گزارش، آمریکا با امارات عربی متحده نیز بر سر بازسازی رقه گفت‌وگو کرده است.

واکنش بارزانی به بازداشت معاون خود  بارزانی رئیس اقلیم کردستان گفت که مقامات بغداد باید بدانند که آن‌ها نمی‌توانند کوسرت رسول را بازداشت کنند.

 دستگاه قضایی عراق حکم بازداشت کوسرت رسول معاون مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان را صادر کرد.

عبدالستار بیرقدار سخنگوی رسمی شورای عالی قضایی عراق در بیانیه‌ای گفت که دادگاه تحقیق الرصافه حکم دستگیری کوسرت رسول را به دلیل اظهارات اخیر وی که در آن نیروهای ارتش و پلیس فدرال عراق در استان کرکوک را نیروهای اشغالگر دانسته بود، صادر کرد.

 

وی افزود: این دادگاه، اظهارات رسول را توهین به نیروهای مسلح دانسته است و حکم دستگیری وی بر اساس ماده 226 قانون مجازات عراق صادر شده است.

 دیدار هیأتی از کردستان عراق با «آیت‌الله سیستانی»  هیأتی از منطقه کردستان عراق برای دیدار و گفت‌وگو با آیت‌الله سید علی سیستانی عازم نجف اشرف شد.

وبگاه خبری «اسکای پرس» به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که هیأتی متشکل از اعضای حزب «التغییر» (گوران) و حزب «اتحادیه میهنی کردستان» صبح امروز پنجشنبه برای بررسی بحران اخیر منطقه کردستان عراق با آیت‌الله سیستانی وارد شهر نجف اشرف شد.

این  منبع آگاه همچنین گفت که هیأت کردی قرار است با مقتدی الصدر، رهبر جریان الصدر عراق نیز دیدار و گفت‌وگو کند.

هنوز در مورد دلایل سفر این هیأت کردی خبری منتشر نشده است.

آیت‌الله سیستانی پیشتر در جریان سفر هیأتی متشکل از احزاب سیاسی کرد عراق در استانه برگزاری همه‌پرسی جدایی کردستان، خواستار رجوع همه‌ شهروندان عراق به قانون اساسی این کشور شده جهت احقاق حقوق خود شده بود.

 ترکی فیصل: ایران جزایر سه‌گانه را اشغال کرده است!

وزیر سابق سرویس اطلاعات رژیم سعودی ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد.

ترکی الفیصل شامگاه پنجشنبه طی سخنرانی خود در واشنگتن، ایران را متهم به اشغال جزایر سه‌‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی در خلیج فارس متهم کرد.

وی همچنین مدعی شد که ایران در امور داخلی کشوهای مانند عراق، سوریه، یمن و بحرین دخالت می‌کند.

  

وزیر سابق اطلاعات عربستان سعودی گفت: «همه‌ تلاش‌ها برای اصلاح رفتار ایران، بی‌فایده بود».

وی در مورد بحران قطر و تحریم این کشور به وسیله عربستان، مصر، بحرین و امارات گفت که امیدوار است بحران فعلی، قطر را به سمت انسجام کشورهای عربی خلیج فارس بازگرداند.

الفیصل بدون اینکه اشاره‌ای به نقش عربستان در ترویج اقدامات تروریستی و افراطی اشاره کند، مدعی شد که «تروریسم تنها به داعش و القاعده محدود نمی‌شود و ایران از گروه‌های افراطی در عراق، سوریه و لبنان حمایت می کند».

حمله اسرائیل به ارتش سوریه در قنیطره  ارتش رژیم صهیونیستی به بهانه شلیک خمپاره‌های سرگردان، مواضع ارتش سوریه در ریف قینطره را هدف حملات تویخانه‌ای خود قرار داد.

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نظامیان صهیونیستی مواضع ارتش سوریه را در روستای «حرفا» واقع در ریف استان قنیطره هدف حملات خمپاره‌ای خود قرار داد‌ه‌اند.

افیخای ادرعی مدعی شد که نیروهای سوریه به سمت فلسطین اشغالی خمپاره شلیک کرده‌اند و حملات صهیونیستی‌ها در پاسخ به این حمله سوری‌ها بوده است.

وی مدعی شد که دولت سوریه مسئول این حملات است.

رژیم صهیونیستی بارها به بهانه شلیک خمپاره‌های به فلسطین اشغالی که با همدستی مخالفان دولت سوریه صورت می گیرد، مواضع ارتش این کشور را هدف قرار می‌دهد.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۳۸۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند. 

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم. 

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند. 

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است. 

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند. 

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم. 

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند. 

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم. 

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند. 

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • حمله جدید رژیم صهیونیستی به سوریه/ مناطقی در دمشق و قنیطره هدف گرفته شدند + فیلم
  • (تصاویر) بازسازی چهره زن ۷۵ هزار ساله کشف شده در کردستان عراق
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • آخرین وضعیت دیپلمات مجروح حمله اسرائیل به سفارت ایران + عکس
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • وزارت دفاع آلمان دستور بازسازی گسترده ارتش را صادر کرد
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات